Dreamweaver CC

3880413-news-reader-in-tablet

Dreamweaver on PhotoShopin lisäksi toinen Adobe Systemsin lippulaivatuotteista. Kyseessä on työkalu, jolla voi luoda www-sivuja. Dreamweaver oli alunperin Macromedian tuote, joka yrityskauppojen seurauksena päätyi Adobelle vuonna 2005. Adobe Dreamweaver toimii sekä Windows- että Mac OS -käyttöjärjestelmissä.

Suurin Dreamweaverille tapahtunut tekninen muutos Adobelle siirtymisen yhteydessä oli se, että versiosta 8.0 alkaen Dreamweaver on ollut yhteensopiva ns. W3C -standardien kanssa. Vaikka Dreamweaver on lähinnä graafinen työkalu, on sen versiokehityksen edetessä pyritty aina pysymään mukana uusimmissa web-teknologioissa: mm. CSS, JavaScript ja erilaiset ohjelmistokehykset, kuten ASP, ColdFusion, Scriptlet ja PHP ovat nykyään kaikki tuettuja. Koska Dreamweaverin lähestymistapa on graafinen, käyttävät monet webmasterit sitä nimenomaan sivun asettelujen, eli layouttien (tai leiskojen) suunnitteluun. Dreamweaverin generoimaa koodia voi myös itse jatkaa eteenpäin kuten useimmissa muissakin html-editoreissa. Dreamweaverin kanssa samantyyppisiä ohjelmia on myös tarjolla melko runsaasti, joista yksi esimerkki on Mozillan Seamonkey.

Dreamweaver CC on sekä ammattilaisten että harrastelijoiden käyttämä ja se on perinteisesti ollut eräs suosituimmista web-sivunluontivälineistä. Nykyään sille on kuitenkin tullut paljon kilpailijoita verkkopohjaisista online-työkaluista, joita ovat mm. Joomla, WordPress ja Weebly. Dreamweaverin etuna on kuitenkin se, että sillä pystyy suunnittelemaan ja rakentamaan www-sivun halutessaan täysin vapaasti, jolloin saadaan luotua myös persoonallisempia sivustoja, jotka eivät pohjaudu valmiisiin sivupohjiin.