Uusi Macbook Pro

Applen uusi ylpeydenaihe kannettavien tietokoneiden puolella on uusi retina-näytöllä varustettu Macbook Pro. Laitetta on saatavana sekä 13 tuuman että 15 tuuman mallina, joiden hinnat Suomessa ovat asettumassa noin 1 200 € ja 2 300 € välille.

MacBook Pro on Applen kannettavien tietokoneiden mallisto, joka on tarkoitettu lähinnä ammattikäyttöön. Ensimmäinen MacBook Pro -mallisto julkistettiin tammikuussa 2006, minkä jälkeen tuoteryhmän useat sukupolvet ovat ehtineet jo näkemään päivänvalon. Applelle tyypillistä on se, että uudet mallit tulevat ennakkomyyntiin heti julkistamisen jälkeen. MacBook korvasi aikaisemman PowerPC-arkkitehtuurin mukaiset PowerBook-mallistot, ja niihin otettiin käyttöön myös Intelin Core Duo sekä Core 2 Duo -prosessorit.

Uudet MacBook -koneet on varustettu 2,7 – 2,9 Ghz kellotaajuisilla kaksi- tai neliytimisillä prosessoreilla. 13-tuumaista laitetta on saatavana sekä 2,7 Ghz että 2,9 Ghz kaksiytimisellä Intelin prosessorilla, 15-tuumaista mallia puolestaan 2,2 Ghz ja 2,5 Ghz neliytimisillä suorittimilla. Muistia pienemmästä mallista löytyy 8 gigan verran (valinnaisena myös 16 Gt), ja suuremmasta mallista vastaavasti 16 gigan verran vakiona.

Tallennustilavaihtoehdot ovat pienemmässä mallissa 128, 256 tai 512 Gt, suuremmassa mallissa puolestaan 256 Gt tai 512 Gt. Muotoilunsa puolesta molemmat mallit edustavat modernia ohutta kotelomallia, jolla paksuutta on vain 1,8 cm. Aivan höyhenen kevyitä MacBookit eivät kuitenkaan ole, sillä painoa niistä löytyy 1,6 Kg ja 2,0 Kg verran.

Tietysti mainitsemisen arvoinen asia näissä koneissa on myös niiden upea IPS-teknologialla toteutettu, taustavalaistu Retina Led-näyttö. Sen resoluutio ja värien toistokyky ovat suorastaan ilmiömäisiä.